Author Topic: B'z Fans from Poland - Discussion  (Read 1191 times)

Arthuro

• Administrator
  • 「I'm in love?」
    • Off The Lock
B'z Fans from Poland - Discussion
« on: June 05, 2011, 12:43:36 PM »
Here our B'z brothers from Poland can hack away in their native language  8)

Only Polish is allowed in here, other posts will be deleted.
« Last Edit: June 05, 2011, 09:03:52 PM by Arthuro »
厚いジュースふりしぼる、ぶったおえるまでやりきる!!

Anka

• 「girigiri chop」
Re: B'z Fans from Poland - Discussion
« Reply #1 on: June 05, 2011, 09:19:32 PM »
Matko boska, nkaz pisania po polsku, tego jeszcze nie było XD A jak sprawdzi, że nie piszemy po czesku albo rusku? :D:D:D
A tak bt...e... tak swoją drogą, to rozrabiamy tu jak pijane zające ">_>
Name: Anna; Country: Poland; Born: 1990 Oct 1; B'z fan since: beggining of 2006 (first song heard in 2003 - "It's Showtime").

Chi1992

• 「girigiri chop」
« Reply #2 on: June 05, 2011, 11:36:40 PM »
Nie narzekaj, przynajmniej coś się dzieje ^^... no dobra, powód do drobnego narzekania jest, jak to się stało w ogóle?

Możemy też pisać po polsku wklejając w to słówka z innych języków np. japońskiego to byłoby totemo subarashii ^^ A chyba samym w sobie sprawdzeniem byłoby to, że nie umielibyśmy sobie za bardzo odpowiadać, a ruski to już w ogóle by się rzucił w oczy ^^"

No, ale też głupio luźną pogaduchę tu robić, może ustalmy o czym gadamy? oO'

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #3 on: June 06, 2011, 01:10:44 PM »
o stronie. Za chwile tzn za godzine podam wam rozpiske rzeczy do zrobienia ;)
Martin(my name) you are fucking shit. Why? Because u love shit music(shit music = b'z). I don't want to be Your friend anymore because u don't like normal music like techno of pop.
--------------------------------------------------
Glay stuff for sale -> pm me ;p 3 dvd's + 3 cd's for 60$

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #4 on: June 06, 2011, 03:58:55 PM »
Lista rzeczy do zrobienia:

pierwsze to te najwazniejsze:
- Naskrobac ladna biografie chlopakow(wszystkich nie tylko inaby i matsumoto)
- Naskrobac ladne kalendarium B'zowe.
- Poprosic Keen'a o tlumaczenia ze strony(i poprosic przy okazji o zgode na publikacje/tlumaczenie ich na Polski)
- Poprosic Kaitoukidsama o mozliwosc uzywania jego plikow video na stronie(z zastrzezeniem dodania w przyszlosci polskich hardsubow)

Rzeczy mniej wazne ktorymi zajme sie ja:
- Fbookowy profil
- Kanal youtube/dailymotion
- watermark do zdjec
- sample albumow(jako ze posiadam wszystkie plyty b'zow w orginale zrobie je ja bo beda lepszej jakosci niz mp3 z sieci)
- Jak dorwe w swoje rece jakis dobry skaner to zajme sie tez skanami ow plyt.
- Trzeba sie zlozyc, na jedno membership w fanklubie. Ja jestem w stanie pokryc wieksza czesc kosztow, ale moznaby sie podzielic po rowno i np rotacyjnie odbierac profity typu be with, i inne rzeczy ktore przysluguja fanklubowiczom

To na tyle moje Panie teraz prosze o wasze zdanie ew o wasze ale :P
Martin(my name) you are fucking shit. Why? Because u love shit music(shit music = b'z). I don't want to be Your friend anymore because u don't like normal music like techno of pop.

Chi1992

• 「girigiri chop」
« Reply #5 on: June 06, 2011, 04:55:18 PM »
dobra, może się wcisnę jako pierwsza z komentarzem- po pierwsze spóźniłeś się prawie 2 godziny :P Nie no żartuję, ale jednak cały czas czekałam robiąc co 5 minut ,,odśwież" by się dowiedzieć co nabazgrałeś XD

No to pyt. nr 1- jaki zakres czasu ma obejmować kalendarium?
pyt. nr 2- Ty zakładasz membership czy znalazłeś jakiegoś Japończyka do pomocy? Ja uważam, że powinniśmy się złożyć po równo i tak jeszcze za serwer płacisz, nee? ^^
pyt. nr 3- ... to ile osób będzie miało biografie?

Trza się z Anką podzielić co robić XD

Właśnie wpadłam na zwariowany pomysł, żeby kiedyś te zabawne komiksy przetłumaczyć :P :P

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #6 on: June 06, 2011, 06:22:03 PM »
na razie musze sie uporac z urzedem celnym. Paczke z koreii mi zabrali chca jakiejs oficjalnej deklaracji celnej bo mam high velue goods. Miala ktoras z was moze problem przy zamowieniu z poza europy? Chodzi o to czy sami mi przysla list co dokladnie chca czy musze sie osobiscie wybrac do urzedu celnego.

Chi1992

• 「girigiri chop」
« Reply #7 on: June 06, 2011, 06:39:55 PM »
Problemu nigdy nie miałam... a to Ci napisali gdzieś, że nie dadzą paczki, czy co? Ja bym tam poszła ^^"

Anka

• 「girigiri chop」
« Reply #8 on: June 06, 2011, 07:02:15 PM »
Eh, ja póki co totalnie nie mam głowy do czegokolwiek, dopiero po 6. lipca. Nawet nie jestem w stanie teraz ogarnąć wszystkiego, co napisaliście, ale generalnie jestem "za".
Co do membershipu, to jeśli byś załatwiał, to ja bym chętnie w ogóle dla siebie osobno (plus oczywiscie proporcjonalnie dołożylabym się do opłat za wysyłki i całą obsługę tego szczęścia).
Tyle na razie ode mnie, sorki, wybaczcie, ale mam jeszcze 1 kolokwium i 4 egzaminy przed sobą, każdy po około 1000 (słownie: tysiąc) stron i ponad 500 przepisów.
Name: Anna; Country: Poland; Born: 1990 Oct 1; B'z fan since: beggining of 2006 (first song heard in 2003 - "It's Showtime").

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #9 on: June 06, 2011, 07:17:21 PM »
a masz kogos w rodzinie kto Cie przyszlosciowo wkreci do jakies kancelarii adwokackiej/radcowskiej ? :D

Sprowadzalas moze kiedys cos zza granicy? Czekam na paczke z Korei a w niej ciuchy za wartosc nizsza niz 150 euro(wedle przepisow unijnych paczka do wartosci 150 euro jest zwolniona z cla) Przegladam status ems a tu "towary wysokowartosciowe - wymagana oficjalna deklaracja urz. cel." Nie wiem co teraz(paczka z tego co widze lezy w warszawe) czy poczta polska mi podesle kwitki do deklaracji celnej czy o zgrozo bede musial jechac do warszawy(co wiesz jest niemozliwe bo mnie nie ma w kraju)

Anka

• 「girigiri chop」
« Reply #10 on: June 07, 2011, 12:20:52 AM »
Przyszłościowo to ja mam inne plany :P
Z zagranicy tylko płyty CD/DVD B'z z Japonii. Nie znam się na regulacjach celnych, kiedys coś szukałam, ale nie bylo mi to aż tak potrzebne, więc już nie pamietam dokładnie co i jak. Natomiast spotkałam się z życzliwością Poczty Polskiej wielokrotnie, kiedy to ganiali moje paczki z B'z po różnych urzedach celnych, bez własciwie większego powodu. Z urzędami jak to z urzedami - nigdy nie wiadomo :/ Najlepiej zadzwonić i zapytać, ale to oczywiście nie gwarantuje osiągnięcia jakiegokolwiek sukcesu.
Ale, jak to mówią u mnie na studiach <3 - jak nie wiesz, co zrobić, to idź do sądu! =='
Chociaż wydaje mi się, że nie ma powodu, żeby kazali Ci gdziekolwiek po cokolwiek jechać. To jest w zasadzie ich problem, jak coś oclić. Cło dotyczy towaru, a nie osoby, która ten towar zamawia czy ma otrzymać itd. Poza tym, wzięłabym też poprawke na statusy wyświetlane przez EMS...
Zaptaj może też innych użytkowników forum, chyba gdzieś był temat z tym związany.
No nic, ja lecę spac, jutro czeka mnie 100 stron cywila do nauczenia plus porcja przepisów i ustaw uzupełniających KC <3

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #11 on: June 07, 2011, 11:51:09 AM »
Przyszłościowo to ja mam inne plany :P
Z zagranicy tylko płyty CD/DVD B'z z Japonii. Nie znam się na regulacjach celnych, kiedys coś szukałam, ale nie bylo mi to aż tak potrzebne, więc już nie pamietam dokładnie co i jak. Natomiast spotkałam się z życzliwością Poczty Polskiej wielokrotnie, kiedy to ganiali moje paczki z B'z po różnych urzedach celnych, bez własciwie większego powodu. Z urzędami jak to z urzedami - nigdy nie wiadomo :/ Najlepiej zadzwonić i zapytać, ale to oczywiście nie gwarantuje osiągnięcia jakiegokolwiek sukcesu.
Ale, jak to mówią u mnie na studiach <3 - jak nie wiesz, co zrobić, to idź do sądu! =='
Chociaż wydaje mi się, że nie ma powodu, żeby kazali Ci gdziekolwiek po cokolwiek jechać. To jest w zasadzie ich problem, jak coś oclić. Cło dotyczy towaru, a nie osoby, która ten towar zamawia czy ma otrzymać itd. Poza tym, wzięłabym też poprawke na statusy wyświetlane przez EMS...
Zaptaj może też innych użytkowników forum, chyba gdzieś był temat z tym związany.
No nic, ja lecę spac, jutro czeka mnie 100 stron cywila do nauczenia plus porcja przepisów i ustaw uzupełniających KC <3

Spoko juz sie wyjasnilo, przegladali paczke na wypadek bomby w srodku :D a tak serio cos tam grzebali bo nie mogli sie doszukac z jakiego materialu sa spodenki do kapieli zrobione :/

Masz mi zdac to prawo bo potrzeba mi prawnika w rodzinie xD

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #12 on: June 07, 2011, 12:01:29 PM »
dobra, może się wcisnę jako pierwsza z komentarzem- po pierwsze spóźniłeś się prawie 2 godziny :P Nie no żartuję, ale jednak cały czas czekałam robiąc co 5 minut ,,odśwież" by się dowiedzieć co nabazgrałeś XD

No to pyt. nr 1- jaki zakres czasu ma obejmować kalendarium?
pyt. nr 2- Ty zakładasz membership czy znalazłeś jakiegoś Japończyka do pomocy? Ja uważam, że powinniśmy się złożyć po równo i tak jeszcze za serwer płacisz, nee? ^^
pyt. nr 3- ... to ile osób będzie miało biografie?

Trza się z Anką podzielić co robić XD
Właśnie wpadłam na zwariowany pomysł, żeby kiedyś te zabawne komiksy przetłumaczyć :P :P
odpowiedz do pytania nr 1:
od startu zespolu do dzisiaj
do pytania nr 2:
myslalem ze anka ma kogos a tak to bedziemy zmuszeni uzyc jakiegos serwisu :P
do pyt nr 3:
Kazdy bedzie mial bo kazdy zasluguje nawet gallaas :D
i tlumacz te komiksy bo sa dobre ;p

Chi1992

• 「girigiri chop」
« Reply #13 on: June 07, 2011, 01:19:29 PM »
do pytania nr 2:
myslalem ze anka ma kogos a tak to bedziemy zmuszeni uzyc jakiegos serwisu :P
Albo kogoś oczarować  :-[

do pyt nr 3:
Kazdy bedzie mial bo kazdy zasluguje nawet gallaas :D
No właśnie o Gallaasie myślałam jako o pewniaku XDD Znalazłam taką fajną stronę gdzie byli wszyscy supporterzy od początki historii zespołu, ale mi siostra skasowała historię... aarrrggh muszę to teraz jakoś wygrzebać, będę bić i mordować XD

EDIT:
O, znalazłam: http://loving_all_night.tripod.com/html/support.html
« Last Edit: June 07, 2011, 07:41:40 PM by Chi1992 »

Tak_Koshi

• 「girigiri chop」
« Reply #14 on: June 07, 2011, 08:28:58 PM »
dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Potrzebna mi jakas osoba z warszawy. Macie moze kogos znajomego w warszawie? Bardzo pilne